logopvd.pngAutorisert_forhandler_logo.jpg

Relekta MIST

Fuktighet som samler seg i rillene til fordamperen på bilens klimaanlegg, gjør det til et samlingssted for bakterier og mikroorganismer.

Det fører til et dårlig innemiljø i bilen da luftfilteret i klimaanlegget ikke stanser bakterier og mikroorganismer som slynges ut i kupeen når klimaanlegget står på.

Dette kan forårsake allergiske, astmatiske og forkjølelseslignende reaksjoner, hodepine eller tretthet og annen irritasjon av slimhinner og luftveier.

I tillegg til helsemessige reaksjoner, er en sjenerende lukt en vanlig måte å oppdage bakterier og mikroorganismer i klimaanlegget når dette er i bruk.

Med MiST-behandlingen fjerner man mikroorganismer, mugg og bakterier selv på steder der det ellers er vanskelig å komme til. Det gir bilen et friskt klimaanlegg som sørger for en god luftkvalitet.

Gjennom innkapsling og absorbering fjernes også vond lukt ellers i kupèn fra f.eks. sigarettrøyk, dyr og matrester

Bilsyke

Mange som tidligere var plaget av bilsyke, blir ikke lenger kvalme på biltur når ventilasjonssystemet renses regelmessig,

– Det er viktig å få ta en slik rens samtidig med at man bytter pollenfilteret årlig,

  • å bare bytte pollenfilter -kan sammenlignes med
  • å bytte svette sokker uten å vaske føttene først.

Svingninger av ultralyd

Muggsoppbehandlingen foretas med en liten, rengjøringsmaskin som lager en spesiell, forstøvet rensevæske som suges inn i resirkulasjonsanlegget.

Det som egentlig skjer, er at en rensevæske presses inn i rengjøringsmaskinen, som så skrus på slik at væsken suges inn i ventilasjonssystemet.

Ved hjelp av ultralyd skapes svingninger i væsken slik at mikroskopiske dråper slynges ut i kupé og ventilasjonsanlegg. Væsken skal komme til i de aller minste delene av ventilasjonsanlegget.

Visste du at...?

Nesten halvparten av befolkningen er overfølsomme for støv, pollen og andre mikroorganismer.

Disse mikroorganismene trives ikke bare inne i bilens ventilasjonsanlegg, men kan også forårsake irritasjon av slimhinner og luftveier hos mennesker.

Selv i eldre biler uten aircondition er behandlingen gunstig